SGD Diervoeding = Dierenvoeding vol gezondheid

Start van familiebedrijf

SGD Diervoeding is een familiebedrijf dat is ontstaan in het jaar 2007. De grote interesse in het opbouwen van dit bedrijf heeft o.a. te maken met een trouwe viervoeter (Jack Russell genaamd "Jack") die een niet zo'n goeie start heeft gehad in zijn eerste levensjaar. Onze hond had een veel te roze huid, had jeuk en daarmee ook een veel te dunne vacht. 

Zoals een echte dierenvriend is, maak je je zorgen over waarom dit is. En ga je vooral op zoek naar een oplossing voor je hond. Met alle ervaringen van medecursisten op o.a. de puppycursus ga je kijken of je erachter kan komen waarom je hondje toch die problemen heeft. Alle informatie is welkom, maar je bent niet altijd eens met ieder zijn verhaal. Toch ga je ook op Internet kijken of je erachter kan komen wat nou de oorzaak is. Uiteindelijk schakel je de hulp in van een dierenarts. 

Uiteindelijk komt de dierenarts erachter dat onze hond zijn immuunsysteem niet optimaal is en hiermee wordt ook de oorzaak ontdekt van de huidproblemen. De hond heeft last van puppyschurft en moet direct behandeld worden. Er is een te grote hoeveelheid puppyschurft aanwezig, dat het immuunsysteem aantast. Iedere hond krijgt puppyschurft van de moeder mee. Bij een goed immuunsysteem kan de hond het zelf oplossen. Het immuunsysteem van onze hond kon dit niet en had de overhand. Omdat het immuunsysteem niet optimaal is, hebben we er ook voor gekozen om de hond op de juiste voeding te zetten, zodat er niet nog een probleem kan ontstaan zoals bijvoorbeeld voedselallergie. 

Passie voor Italië

Omdat wij graag het probleem willen verhelpen bij onze hond, zijn we maar op zoek gegaan naar een goede voeding. Met de nodige informatie op Internet te verzamelen kwamen we bij een product uit dat er goed uit zag. Wat blijkt het product wordt geproduceerd in Italië. En omdat wij ook een passie hebben voor dit land hebben we het eens goed bestudeerd. Met de talenkennis kwamen we erachter dat het een zeer gezond en natuurlijk product is. En met deze gedachten hebben we ervoor gekozen (ook omdat het een natuurlijk product is) om onze hond deze voeding te geven. 
Na verloop van de tijd zagen we zeer goede resultaten. We zagen ons hondje steeds beter van kleur worden en zijn vacht werd ook veel voller. In combinatie met de behandelingen van de dierenarts voor zijn demodex en de juiste voeding is het probleem helemaal verholpen. 

Passie voor gezonde voeding

Door deze ervaring en de interesse voor de voeding voor de hond, waren we enorm blij en staan we volledig achter de voeding. We wilden dit aan iedereen vertellen, hoe mooi is het, dat je de juiste voeding hebt en dat je ook werkelijk ziet dat je hond er beter van wordt. Hiermee werd voor ons de nieuwe stap gezet. Wij wilden steeds meer weten over deze voeding. Wij wilden dit met iedereen delen. 

Voeding is niet zomaar voeding, er komt veel bij kijken om een goede gezonde brok te maken. Wij hebben ons een aantal vragen zelf gesteld, zoals:

  • Wat mag er in een brok zitten?
  • Welke belangrijk ingrediënten zijn er nodig om een complete brok te krijgen?
  • Welke brok is er geschikt voor welk dier?
  • Welke uitwerking heeft het op de hond of kat en wanneer zie je resultaat?
  • Wat vinden wij belangrijk voor onze hond of kat?
  • Wat doet een brok met je hond of kat?
  • Wat als mijn hond huidproblemen of vachtproblemen heeft, welke brok is dan het meest geschikt?
  • Welke brok is het meest geschikt als mijn hond of kat nierproblemen heeft?
  • Bij maag- of darmproblemen hebben we dan ook een speciale brok?
  • Zit er nog verschil in het formaat hond? Heeft een zeer grote hond een andere brok nodig dan een klein hond?

En noem zo maar op. Op al deze vragen kregen we een antwoord. En zo werd de passie voor deze voeding ontstaan. We wilden ons wel onderscheiden van andere merken, want er is immers veel voeding in Nederland te verkrijgen, dus is het wel belangrijk dat het een toegevoegde waarde heeft voor ons.

Passie voor dieren

Het maakt niet uit welk dier het nou is, elk dier dat op de wereld komt heeft recht op een liefdevol en gezond leven. Als we de ruimte hadden gehad, dan hadden we enorm veel dieren om ons heen. Helaas is dit niet het geval, maar we hebben ons leven wel meer kleur gegeven door dieren (waaronder hond, kat, konijn, paard) in ons leven te laten komen. Hetzij zelf in huis of hetzij dat we mensen konden helpen die op dat moment niet veel tijd voor hun dier hadden, deze te helpen met de verzorging ervan. Hiermee hebben we een aantal dieren om ons heen gehad waar we dan een band mee hebben opgebouwd. 

En wat is het nou mooi om op die manier met dieren om te gaan. Soms duurt het wel een jaar voordat je een vertrouwensband hebt opgebouwd bij een dier, maar als je het geduld hebt en je gaat ervoor zul je een dier voor het leven hebben die vol voor je gaat. Wat wij zo leuk vinden is, werken aan een band en er achter komen hoe zo’n dier in elkaar steekt. Wat zijn/haar gedrag is en het leuke ervan is dat jij dan weet hoe het dier reageert. Je kunt er heel veel uithalen en het is super interessant om hiermee te werken. Door onze ervaring met onze dieren in al die jaren, hebben wij echte passie voor dieren.

Een goede band met klant

Om je te onderscheiden van andere merken, vinden wij het enorm belangrijk dat wij al onze klanten met hun trouwe viervoeters goed leren kennen. Wij zullen dan ook altijd doorvragen om erachter te komen of het dier een speciale voeding nodig heeft of dat het dier voldoende heeft aan een gewone basisbrok.

Ons motto luidt: “Wij weten wat honden en katten eten!”

Daarmee bedoelen we dat we ruime tijd nemen voor al onze klanten met hun trouwe viervoeter. Aan de hand van vragen te stellen, komen we erachter wat de meest geschikte voeding voor het dier is. We houden het in een klantenbestand van iedereen bij, zodat we kunnen zien hoe de hond of kat zich verder ontwikkelt, maar ook hoe het dier het doet op de geadviseerde brok. 

Ook al onze verkooppunten hebben dezelfde visie als wij en daarmee bouwen zij aan een zeer goede en tevreden klantenbestand. Door hier zorgvuldig mee om te gaan en door ook dieper in te gaan, kunnen wij ons een gespecialiseerde voedingsdeskundige noemen, die afgestemd is op onze totale assortiment.
Wij zijn nooit uitgeleerd want iedere hond of kat is anders en met het serieus nemen van wat hond of kat mankeert als deze niet alles kan of mag eten, blijft het een zeer interessante materie.

We werken nauw samen met onze fabrikant en daarmee koppelen we altijd terug wanneer er bijzondere of extreme gevallen zijn en waar we op dat moment geen raad mee weten. Onze professoren in Italie komen dan met raad en daad om ons te adviseren welke voeding of voedingscombinatie het meest geschikt is. 

Hiermee creer je een zeer tevreden klant met een zeer tevreden hond of kat. 

Conclusie

Door deze 3 passies bij elkaar te nemen, is ons familiebedrijf onstaan. We zijn een klein familiebedrijf dat met een zeer goede basis nu met volle trots kan zeggen, dat we de juiste gezonde voeding mogen vertegenwoordigen in Nederland en Belgie. 

Wij hopen echt hiermee mensen enthousiast te maken en zouden het leuk vinden om onze passie met iedereen die zich hier in kan vinden te mogen delen. 

Belangrijkst vinden wij dat jouw hond of kat de juiste gezonde voeding krijgt. Want zij verdienen het! Elk dier zou je moeten belonen met deze voeding.